Rondleidingen in de Nederlands Hervormde Kerk en op het bijbehorende kerkhof te Egmond-Binnen
search
  • Rondleidingen in de Nederlands Hervormde Kerk en op het bijbehorende kerkhof te Egmond-Binnen

Rondleidingen in de Nederlands Hervormde Kerk en op het bijbehorende kerkhof te Egmond-Binnen

€ 20,00
Inclusief belasting

Rondleidingen in de Nederlands Hervormde Kerk en op het bijbehorende kerkhof te Egmond-Binnen.

110 pagina's, kleur / zwart-wit, rijk geïllustreerd
Geschreven door: Rita Bijl en Aarnout Leijnse. Peter Dirk de Roode, beheerder van het kerkhof, verleende medewerking aan de totstandkoming van dit boek.

Aantal

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Het eerste deel beschrijft de geschiedenis van de kerk en de daarvoor gestaan hebbende Abdijkerk en Buurkerk. Er wordt gedetailleerd ingegaan op de in de kerk liggende grafzerken, het uurwerk, het orgel en de verdere kerkinventaris zoals het kerkscheepje, de preekstoel en de rouwborden. In het tweede deel wordt op het kerkhof en de symboliek van de op de grafstenen voorkomende afbeeldingen en teksten ingegaan. In het derde deel wordt het kerkhof schematisch in secties ingedeeld en is iedere grafsteen in de betreffende sectie omschreven en vervolgens voorzien van het bijbehorende grafschrift. Enkelen zijn zelfs van een afbeelding voorzien. Tot slot biedt het boek een inventarisatie in alfabetische volgorde van alle grafstenen en -zerken zoals deze voorkomen in het kerkje en op de begraafplaats.  

Het boek laat zich goed lezen, de teksten zijn duidelijk en het geheel biedt veel informatie aan diegenen die zich nader in de geschiedenis van kerk en kerkhof willen verdiepen. Ook voor het uitzoeken van de familiestamboom biedt dit boek een goed aanknopingspunt. In het kader van dit laatste aspect zouden de schrijvers de index wellicht hebben kunnen aanvullen met een terugverwijzing naar de graflocatie en daarnaast tevens een overzicht van gezins- en familieverbanden hebben kunnen opnemen. Wellicht biedt dit laatste echter juist een uitdaging voor de (Egmondse) stamboomonderzoeker om de begraven personen nader met elkaar in verband te brengen. Het boek wordt van harte aanbevolen.

AL1
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.